Zioła w kuchni. Dla zdrowia, pogody ducha i witalności
Zioła w kuchni. Dla zdrowia, pogody ducha i witalności

Książka ta to praktyczny przewodnik po tajemniczym świecie ziół. Autorka, bazując na wieloletnim doświadczeniu, pokazuje właściwości i przybliża działanie konkretnych ziół. Wyszczególnia, które są pomocne w stresie, które wspomagają układ nerwowy i wzmacniają układ sercowo-naczyniowy, a które mają działanie uspokajające i zbawiennie wpływają na trawienie. Równocześnie udowadnia, że kuchenna medycyna to zarówno pyszne potrawy, jak i ziołowe lekarstwa. W pierwszej części – „Zdrowe dodatki” znajdziemy inspirujące przepisy m.in. na octy, oleje i pesto czy miody, syropy i eliksiry. W drugiej – „Pożywne napoje” – np. na inspirujące ziołowe herbatki, napary i odwary. W trzeciej – „Lecznicze potrawy” – m.in. na pożywne śniadania i dania główne czy słodkie przekąski. Jest ich aż 157! Wiele z nich autorka przetestowała na najbliższych. Dla ceniących zdrową kuchnię.
Autor: | Holly Bellebuono |
---|---|
Nazwa wydawnictwa: | Edycja Świętego Pawła |
Typ produktu: | Książka |
Numer ISBN: | 978-83-7797-763-7 |
Numer EAN13: | 9788377977637 |
Oprawa: | broszurowa |
Ilość stron: | 312 |
Wymiary (cm): | 16,50 cm X 23,50 cm |